Onze missie
Als middenveldorganisatie zetten we burgers aan om op een participatieve en (zelf)kritische wijze de democratische dialoog in het bedrijf en in de ruime samenleving aan te gaan. Comé stimuleert alle werknemers om een engagement op te nemen om te bouwen aan een duurzame werkomgeving en een rechtvaardige samenleving.
We verenigen werknemers met diverse achtergronden. Via opleiding, vorming, discussie en debat versterken we de individuele en collectieve positie van de werknemer. De kernwaarden van de sociaalliberale overtuiging vormen de leidraad doorheen onze werking.
Vertrekkend vanuit ieders individuele stem bouwen we samen aan een sterke solidaire samenleving.
Vanuit ons sociaalliberale waardenkader – vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid en solidariteit – streven we naar een samenleving waar elke burger een actieve rol in het democratisch proces opneemt.
Voor Comé is de werkvloer een weerspiegeling van de samenleving maar dan in een kleiner formaat. De werkvloer als microklimaat waarbij het ‘samen werken’, net zoals het samenleven, een continue evenwichtsoefening is. Omgaan met verschillende (inter)persoonlijke en maatschappelijke uitdagingen is er een dagelijkse realiteit. Comé is ervan overtuigd dat werknemers die een engagement opnemen op de werkvloer, hoe klein ook, zich verder bekwamen in hun burgerschap.
Tijdens onze vormingen kan elke werknemer leren op z’n eigen tempo en zich zo verder ontwikkelen. Comé zet doelgericht in op het verbinden van werknemers tot hechte gemeenschappen die elkaar ondersteunen. Via haar ervarings- en mensgericht vormingswerk versterkt Comé werknemers, als individu maar ook als collectief. Een actieve werknemer is geïnformeerd, kritisch, mondig, weerbaar en constructief. En laat dergelijke werknemers nu net een krachtige speler zijn in het democratische proces. We focussen ons op de ontplooiing van competenties en vaardigheden die de werknemers inhoudelijk versterken, maar evengoed waardevol zijn voor geëngageerde burgers.
Via ons vormingswerk dragen we bij tot het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden en reiken we werknemers de nodige handvaten en ruimte aan om kritisch te reflecteren over maatschappelijke vraagstukken en uiteenlopende denkkaders.
Comé stimuleert werknemers om een actieve en participatieve rol op te nemen binnen het bedrijf en binnen de bredere samenleving. Onze vormingsactiviteiten versterken werknemers in hun maatschappelijk engagement. Sterke werknemers en burgers zijn zelfredzaam, denken mee, nemen verantwoordelijkheid op en dragen actief bij aan een democratische samenleving. In vorming vertrekken we bewust en gericht vanuit de eigen leef- en werkomgeving omdat we overtuigd zijn dat ‘werk’ de toegangspoort is om actief en participatief burgerschap op grote schaal te realiseren.
We streven naar een maatschappelijke cultuur waar iedere werknemer gemotiveerd is om een actieve en participatieve rol als bruggenbouwer op te nemen, op én buiten de werkvloer. Want werk staat altijd in relatie tot andere levensdomeinen. Het versterken van burgers in hun positie van werknemer draagt ook bij tot een grotere mate van zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid van elkeen.
Comé deelt het waardenkader met de liberale vakbond ACLVB. We zijn er beiden van overtuigd dat de sociaalliberale waarden die richting geven aan onze werking, namelijk vrijheid, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid en solidariteit de basis vormen voor een gedeeld doel: het versterken van de democratische dialoog en kritisch burgerschap.
Comé bewaakt de diversiteit in haar werking. Wij onderstrepen dat wij geen onderscheid maken op basis van nationaliteit, afkomst, huidskleur, geloofs- of levensbeschouwing, handicap, seksuele voorkeur, gender, leeftijd, financiële mogelijkheden, opleidingsgraad, politieke voorkeur of wat dan ook.
Ik ben Justine, diensthoofd van het fantastische Comé-team! Een aantal onder jullie zullen me kennen van Vlaamse Comités of van zo nu en dan eens een vorming. Aangename kennismaking!
Linda heeft de afgelopen twintig jaar met veel enthousiasme de organisatie van de vormingen voor afgevaardigden georganiseerd. Nu staat ze aan de vooravond van een nieuwe uitdaging en draagt ze ‘haar’ vormingen voor afgevaardigden over aan haar collega’s. Vanaf het vormingsjaar 2025-2026 zal zij een actieve rol spelen in de organisatie en uitbreiding van de sectorale vormingen. Linda blijft vaste lesgeefster binnen Comé. Ze zal ook in de komende jaren vormingen blijven verzorgen op het gebied van communicatiethema’s (haar passie 😊) en onderwerpen uit het arbeidsrecht.
Dempsey is een jonge twintiger boordevol energie, creativiteit en ondernemingszin. Hij studeerde in 2019 af als bachelor in het sociaal werk. Nadien verdiepte hij zich in vraagstukken van maatschappelijke ongelijkheid in de interuniversitaire masteropleiding gender en diversiteit. Volgens Dempsey geeft de combinatie van beide opleidingen hem “een brede, kritische en empathische kijk op de samenleving”, die hij bij Comé wil inzetten om hedendaagse tendensen en bewegingen duidelijk te vertalen naar de arbeidsmarkt. Bovendien is Dempsey een ‘manusje van alles’ die zich, naast maatschappelijke thema’s, ook verdiept in uiteenlopende onderwerpen: van theoretisch arbeidsrecht tot persoonlijke ontwikkeling.
Rolf is na zijn bachelor Rechten met muzikale ambities aan het conservatorium in Gent beland. Nadien heeft hij jarenlang een job als adviseur woonkredieten gecombineerd met het geven van muzieklessen voor volwassenen. Op zoek naar een wat meer sociaal bewogen werkomgeving met fijne collega’s kwam hij Comé tegen en is hij blijven plakken. Sociaal- en arbeidsrechtelijke onderwerpen, duurzaamheid en geopolitiek gedoe mogen allemaal de revue passeren.
Hallo, ik ben Virginie en sinds augustus ‘24 aan de slag bij Comé. Daarvoor werkte ik 16 jaar als verpleegkundige. Met veel goesting, enthousiasme en gedrevenheid stort ik me in deze nieuwe uitdaging.
Mijn passie voor vrijwilligerswerk en het opkomen voor mensen kan ik nu helemaal kwijt in het geven van vorming. Ik leg graag regels, wetten en complexe zaken op een begrijpelijke manier uit. Tijdens een vorming hou ik van interactie en een goede discussie mag zeker niet ontbreken.
Fijn je te leren kennen, en hopelijk tot binnenkort op een vorming!
Nabil studeerde Rechten en volgde daarna een multidisciplinaire specialisatie ICT in Namen. Na een drietal jaar als bedrijfsjurist gewerkt te hebben, waagde hij de sprong naar het onderwijs. Hij heeft heel wat verschillende vakken gegeven maar de.
Met een streepje muziek op de achtergrond vliegt Cinthy doorheen de vormingsjaren. De wereld van de adminstratie kent dan ook geen geheimen meer voor haar. Samen met collega Esmeralda is ze het aanspreekpunt voor cursisten, monitoren en collega’s en zorgt ze voor een correcte deelnemersadministratie en alles wat daarbij komt kijken.
Esmeralda is samen met Cinthy de administratieve duizendpoot van de vormingsdienst. Voor alle praktische vragen en info kan je steeds bij haar terecht. Zij staat steeds voor jllie paraat!!
Comé vzw
Koning Albertlaan 95, 9000 Gent
T: 09/396 95 00
M: come@aclvb.be
Powered by Dropsolid